Noul guvern austriac, caracterizat de o balanţă de gen perfect echilibrată (şase femei, şase bărbaţi), a depus luni jurământul în faţa preşedintelui Alexander Van der Bellen, care a mandatat executivul cu administrarea problemelor naţionale până la viitoarele alegeri anticipate, relatează dpa, ciatat de Agerpres.

Guvernul, alcătuit din tehnocraţi,a fost format după ce coaliţia condusă de liderul Partidului Popular Austriac (OeVP), Sebastian Kurz, s-a destrămat după un scandal de corupţie ce a dus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache.

”Sunt convins că noul guvern va reprezenta Austria politic, diplomatic … ca o ţară încrezătoare aflată în inima Europei”, a spus preşedintele Van der Bellen.

Noul executiv format din tehnocraţi este condus de prima femeie care deţine funcţia de cancelar, Brigitte Bierlein, fost preşedinte al Curţii Constituţionale.

Printre noii miniştri se află diplomatul de carieră Alexander Schallenberg, care deţine portofoliul externelor, şi Eduard Müller, care este noul ministru al finanţelor.

mai mutl la :  radiochisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.