Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a scris pe Twitter, după schimbul de focuri din centrul Vienei că Armata va prelua prerogativele Poliției pentru ca aceasta din urmă să se concentreze exclusiv pe ”lupta împotriva terorismului”. Kurz a mai declarat că nu se vor lăsa intimidați de terorism și că vor lupta ”cu toate mijloacele și cu hotărâre”:

”Mulțumim liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru empatia și mesajele lor de solidaritate. Întreaga țară este alături de victimele, răniții și familiile lor, cărora le transmit profunde condoleanțe. Pentru ca poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului, guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua prerogativele poliției din Viena cu efect imediat. Mă bucur că polițiștii noștri au reușit deja să elimine un autor al atacurilor. Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele și cu hotărâre. În prezent traversăm momente dificile în republica noastră. Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui hidos atac terorist”, a scris cancelarul austriac.

Cancelarul Austriei: Armata preia prerogativele Poliției din Viena. Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.